Op vraag van Menck en Casper. Het recept is supersimpel en klaar in een paar minuten. Een ideaal voorgerechtje.
Ingrediënten voor 4 personen
12 rauwe gamba’s, gepeld
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels sherry
enkele druppels tabasco
zout en versgemalen zwarte peper
partjes citroen om erbij te serveren
Bereidingswijze
Verwijder het darmkanaal van de gamba’s. Verhit de olie in een pan en roerbak de gamba’s 2 tot 3 minuten tot ze roze zijn.Voeg de sherry toe en breng op smaak met tabasco en zoute en peper. Schep de gamba’s in een schaal en serveer ze meteen met partjes citroen.
Wij doen er een tikkeltje meer sherry en tabasco in dan in het recept staat, maar dat is een kwestie van smaak.
klinkt overheerlijk
zelfs ‘s morgens komt het water me in de mond… Dit recept probeer ik zeker eens uit, nu ik opnieuw scampi’s mag eten!
Mijn dank is groot! (Bijna zo groot als mijn goesting, op dit moment.)
[…] minute iets verzinnen voor de aperitiefhapjes waarvoor E en T normaal zouden zorgen. Het werden gamba’s in sherrysaus en een gemakkelijkheidsoplossing: ovenhapjes van de Delhaize. De hapjes werden vergezeld van een […]