Draken en eenhoorns in Planckendael

Net als vorig jaar trokken we met de familie van mijn vriend naar het jaarlijkse lichtfestival in Planckendael. Helaas, ook dit jaar waren de weergoden niet aan onze kant, al regende het gelukkig minder hard dan vorig jaar. En ja, de lichtsculpturen waren opnieuw prachtig, maar als ik heel eerlijk ben, het nieuwe is er nu wel af voor mij. Het initiële waw-effect is ondertussen al lang weggeëbd en het begint wat repetitief aan te voelen, hoe mooi de sculpturen ook mogen zijn.

En oja, we begingen de stommiteit om te parkeren op Parking 1, die zo vol stond dat we onze elektrische mini-cambio met een schoenlepel tussen twee dikke bakken moesten lepelen. Ikzelf was al op voorhand uitgestapt en mijn vriend moest zich als een waar slangenmens in allerlei bochten wringen om na het parkeren uit de wagen te geraken. Moraal van het verhaal: geloof nooit de indicatie dat er nog redelijk wat vrije parkeerplaatsen beschikbaar zijn.

IMG_2959

IMG_2961

IMG_2964

IMG_2966

IMG_2970

IMG_2971

IMG_2997

IMG_3001

IMG_3009

IMG_3017

IMG_3019

IMG_3023

IMG_3026

IMG_3028

IMG_3029

IMG_3031

IMG_3035

IMG_3038

IMG_3040

IMG_3041

IMG_3045

Na iets meer dan een uur doorheen het park gewandeld te hebben, reden we met z’n allen naar Mechelen om samen te dineren bij Komisfeu in Mechelen. Helaas was de parking vlakbij het restaurant helemaal volzet en moesten mijn vriend en ik onze cambio ergens een stuk verder in een woonwijk parkeren. Er was blijkbaar diezelfde avond één over andere night run aan de gang, wat wellicht een verklaring was voor de drukke bezetting van de parkeerplaatsen.

Het restaurant zelf vond ik persoonlijk een dikke tegenvaller. Mijn gewokte noedels met zoetzure kip bleken spaghetti met zoetzure saus uit een potje te zijn. Gewoon echt niet lekker. Jammer, want de bediening was echt heel vriendelijk en deed hun best om het ons naar de zin te maken. Spijt dat ik niet voor het stoofvlees gegaan was, dat bij mijn tafelgenoten beter in de smaak viel. Enfin, ik zal er alleszins geen tweede keer meer gaan eten.

IMG_3048

IMG_3050

IMG_3054

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

2 Responses

  1. we zijn nog nooit op lichtfestival geraakt…’k vind het voor abonnementshouders toch nog behoorlijk prijzig en dan vermoed ik wat je schrijft dat het wel mooi is, maar dat ik dat je het heel snel gezien hebt.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>