Verjaagd van het terras

Mijn collega’s en ikzelf vinden het belangrijk om in deze barre tijden de Brusselse horeca regelmatig een hart onder de riem te steken. Vrijdag was er goed weer voorspeld, dus leek een terrasje ideaal. In de voormiddag viel er tot onze verbazing toch wat regen uit de lucht, maar tegen de middag leek de lucht op te klaren. Het zonnetje kwam door de wolken en ik was zelfs genoodzaakt mijn zonnebril boven te halen, daar op het terras van het Muntpunt Grand Café.

Helaas, ons geluk bleef niet duren. We waren net aan onze gerechten begonnen toen we overvallen werden door een hevige stortbui. Zo eentje waarbij je op een paar minuten tijd doorweekt bent. We vluchtten met borden, bestek en glazen het café binnen en vonden een tafeltje waar we mits wat wringen met z’n zessen rond konden. Onze zonnige lunch was letterlijk in het water gevallen. Daarenboven was het gerecht van de dag (quinoa met geroosterde groenten) ongeïnspireerd en vrij smakeloos. Een dubbele teleurstelling.

Gelukkig konden we als troost uitkijken naar een gratis ijsje. Terwijl ik in Corsica zat te genieten van mijn vakantie, zaten mijn collega’s op het heetste moment van het jaar meer dan een week zonder airco. De eigenaar van het gebouw die de opdracht had gegeven voor de werken aan de airco had daarom ter compensatie al de werknemers in het gebouw een artisanaal ijsje aangeboden. Ook de mensen die met vakantie waren, konden van dit aanbod genieten. Sympathiek!

Helaas, helaas, de stortregen wilde maar niet beteren en zo waren we genoodzaakt in de gietende regen aan te schuiven bij de crèmekar die aan de achteruitgang van het gebouw had plaatsgevat. Terwijl de regen mijn schoenen in sijpelde nam ik mijn ijsje in ontvangst, om daarna vliegensvlug de cafetaria binnen te vluchten. Maar gesmaakt heeft het zeker!

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>